Cava van het huis Conde de Valicourt
Type cava: brut nature, zonder toegevoegde suiker na het degorgeren. De matige consumptie is geschikt voor diabetici en bevat minder calorieën.
Rassen: Xarel·lo, Macabeo en Parellada, afkomstig uit Penedés.
1e gisting: gecontroleerd op 13-15º, in roestvrijstalen tanks.
2e gisting: op fles, horizontaal op de rand.
Veroudering: jong gerijpt, met een minimum van 12 maanden in de fles.
Alcohol: 11,5% vol.
Leeftijd wijngaarden: 30-40 jaar.
Locatie: Comtats de Barcelona, Valls d'Anoia-Foix, Barcelona.
Gebruikstemperatuur: 5ºC-6ºC.
Combinaties: voorgerechten, rijst, vis en zeevruchten.
Bewaring: gedurende maximaal 15 maanden, in verticale positie om de versheid van de kurk te behouden en uit de buurt van licht (natuurlijk en kunstmatig).
Type de cava: brut nature, sans sucre ajouté après dégorgement. Une consommation modérée convient aux diabétiques et contient moins de calories.
Variétés: Xarel·lo, Macabeo et Parellada, du Penedés.
1ère fermentation: contrôlée à 13-15º, en cuves inox.
2ème fermentation: en bouteille, horizontalement sur le bord.
Élevage: vieilli jeune, avec un minimum de 12 mois en bouteille.
Alcool: 11,5% vol.
Âge des vignes: 30-40 ans.
Localisation: Comtats de Barcelone, Valls d'Anoia-Foix, Barcelone.
Température de fonctionnement: 5ºC-6ºC.
Accords: entrées, riz, poisson et fruits de mer.
Conservation: jusqu'à 15 mois en position verticale pour préserver la fraîcheur du liège et à l'abri de la lumière (naturelle et artificielle).